Agileleancoaching.nl is een initiatief van Valuebridge

Home > QuickScan wendbaarheid

QuickScan wendbaarheid

Intro: vragen over wendbaarheid en leervermogen van uw teams en organisatie....

Vraag 1: Een teamlid trapt voortdurend op de rem. Hoe wordt er gereageerd?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kop koffie
Als een teamlid voortdurend op de rem stapt kan er gekozen worden om dit teamlid onder vier ogen te spreken om in te gaan op wat er voor hem/haar speelt. Dit zou mogelijk een aanpak zijn voor een lean-expert. Een agile-lean teamcoach zal echter het eigenaarschap bij het team willen leggen, door het team te vragen naar hoe het 'remmen' wordt ervaren. Er wordt dus ingegaan op het belang van het team boven het belang van het individu hierbinnen. Samen kan het team leren van de discussie en handelen naar de uitkomsten ervan. 

Naar de volgende vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag naar de ervaring van het team
Het vragen aan het team hoe wordt ervaren dat het geremt wordt is in lijn met het agile-lean teamcoaching gedachtengoed. Een agile-lean teamcoach zal het eigenaarschap bij het team te leggen, door het team te vragen naar hoe het 'remmen' wordt ervaren. Er wordt dus ingegaan op het belang van het team boven het belang van het individu hierbinnen. Samen kan het team leren van de discussie en handelen naar de uitkomsten ervan. 

Naar de volgende vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teambuildingsuitje
Een teambuildingsuitje kan effect hebben als het gaat om bonding en plezier hebben binnen het team. Het is echter de vraag of dit daadwerkelijk het gewenste effect zal hebben op het team eenmaal terug op de werkvloer. Een agile-lean teamcoach zal de voorkeur hebben om teamontwikkeling in de werkcontext te helpen plaatsvinden. Zo kan er specifiek worden ingegaan op de situatie in het hier-en-nu wat zal leiden tot het gewenste effect. Met deze aanpak is het team eigenaar van het probleem en leert het team zich ontwikkelen.

Naar de volgende vraag