Agileleancoaching.nl is een initiatief van Valuebridge

Home > Ik zoek algemene kennis > Het boek: De 10 principes

Het boek: De 10 principes van agile-lean teamcoaching

 

Nieuwe vormen van organiseren vragen om nieuwe vormen van begeleiding. Begeleiding die teams helpt groeien als team én in de prestaties die ze neerzetten. Daarbij past een nieuw vak: agile-lean teamcoaching. 

Of we het nu 'agile', 'gekantelde', 'cyane' of 'lerende' organisaties noemen, er is wat aan de hand in organisatieland. Steeds meer organisaties zien relevant én wendbaar blijven als hun belangrijkste uitdagingen. Cruciaal daarvoor zijn sterke, zelforganiserende teams. Teams die in staat zijn betekenis te geven aan hun rol en gesprekspartner zijn voor andere teams. Maar hoe bouw je dat soort teams? 

Dat vraagt om meer dan een optelsom van 'hard' en 'zacht'. Het gaat om resultaat én om afstemming, om groei in volwassenheid qua samenwerking én om procesvolwassenheid. Niet na elkaar, maar tegelijkertijd en continu. Het professioneel begeleiden hiervan vraagt om een andere manier van kijken en om het op de juiste manier inzetten van passende interventies. De 10 principes van agile-lean teamcoaching biedt hiervoor alle handvatten, gebaseerd op best practices vanuit methoden als lean, agile en teamcoaching. 

Een must voor (agile-)coaches, teamleiders, facilitators, trainers, teamcoaches, verandermanagers, kwaliteitsmanagers, procesverbeteraars, adviseurs en scrummasters die op zoek zijn naar verdieping van hun rol en het vergroten van hun impact. 

'De auteurs zijn erin geslaagd een aantal populaire concepten zodanig te combineren dat het geheel meer is dan de som der delen.' – Rob van Tulder, hoogleraar International Business, RSM Erasmus Universiteit Rotterdam 

'Een aanrader voor iedereen die wil bouwen aan de wendbare organisaties van de 21e eeuw.' – Ronald Maas, Change manager Agile Transformation ABN AMRO

Koop het boek