Agileleancoaching.nl is een initiatief van Valuebridge

Home > Ik zoek ondersteuning > Agile-lean game

Agile-lean game: Het geluk van de burger

Ervaar in 1 dag hoe je teams kunt begeleiden naar zelforganisatie

Hoe gezonde organisaties van de eenentwintigste eeuw eruit zien, wordt steeds duidelijker; dat zijn organisaties die het behalen van goede resultaten en hoge klantwaardering combineren met een groot aanpassingsvermogen en een stimulerende werkomgeving. Bouwstenen van zo’n gezonde organisatie zijn sterke teams. Teams die hun eigen werk organiseren en betekenis geven aan hun eigen rol.

Teams helpen groeien naar zo’n volwassen rol vraagt nogal wat van begeleiders, scrummasters, coaches of teamleads. De benadering die we agile-lean teamcoaching noemen geeft hiervoor de juiste handvatten!

‘Gamification’ is een prachtige manier van ervaringsleren, zeker voor een team. Bijvoorbeeld door te ervaren dat het –vanuit een heldere ‘Why’- mogelijk is om als team de eigen processen te verbeteren.

Werk je al met teams en wil je op een speelse manier leren hoe je de principes van agile-lean teamcoaching kunt toepassen? En tegelijkertijd als teamlid ervaren hoe het is om te groeien naar zelforganisatie? Doe dan mee met deze gamedag die is ontwikkeld door de auteurs van ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’.

Praktische informatie

Tijdens deze dag beleven we samen de eerste 6 weken van een zelforganiserend team. Er wordt telkens gedurende een gesimuleerde werkweek samengewerkt en daarna een ‘weekstart’ gehouden. 

Als voorbereiding op de dag vragen we je een korte reflectie op wat jij zou willen leren. Op basis daarvan zorgen we dat je tijdens de dag een rol krijgt waar je je prettig in voelt en gerichte tips krijgt waar jij iets mee kunt. Dat kan ook betekenen dat je ervoor kiest de hele dag mee te maken als teamlid of pas tijdens de dag beslist of je zin hebt om ook een teamsessie te begeleiden. In ieder geval doe je veel praktische tips op waar je mee aan de slag kunt in je eigen organisatie.

  • 1 dag van 09:00 tot 18:00
  • 450,- per persoon
  • Maximaal 12 personen per groep
  • Inclusief materiaal en uitgebreide lunch

Data

De eerstvolgende data voor open inschrijving zijn:

  • 26 april 2019
  • 19 september 2019

Naast de open inschrijving kan de game ook worden ingezet bij de start van trajecten die gericht zijn op agile, lean, procesgericht werken of zelforganisatie. Daarnaast is het een mooie teambuildingsactiviteit om samenwerkingscompetenties van de groep te versterken. Neem contact met ons op voor extra informatie en een op maat gemaakte offerte, of om je in te schrijven voor één van onze open groepen.

Neem contact op