Agileleancoaching.nl is een initiatief van Valuebridge

Home > Blogs > Maak uw keuze in de voeten van Paris Saint coac...

Maak uw keuze in de voeten van Paris Saint coach Thomas Tuchel

Maak uw keuze in de voeten van Paris Saint coach Thomas Tuchel

In een wedstrijd waarin Paris Saint-Germain met 5-0 wint van Montpellier wordt Kylian Mbappé gewisseld. De keuze van de coach lijkt gegrond: hij kan de sterspeler rust geven op een moment waarop zijn kwaliteiten minder nodig zijn en bovendien kan hij de overige spelers van het team onderdeel laten zijn van het teamsucces.

De sterspeler reageert echter gefrustreerd. Een speler van zijn statuur moet altijd spelen, zo lijkt hij te uiten. Dit zorgt voor veel commotie in de Franse sportmedia en binnen het team.

In een reactie van Thomas Tuchel na het incident komt zijn twijfel over zijn vervolgaanpak naar voren: “Ik ga bekijken of ik dit in de groep bespreek of individueel”.

Wat zou u doen?

In de groep bespreken               Individueel bespreken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is in lijn met het gedachtengoed van agile-lean teamcoaching. Vanuit de overtuiging dat teams de bouwblokken vormen voor succesvolle (organisatie)prestaties zou een groepsbenadering passen bij het agile-lean teamcoaching denken. Daarbij zou het gerechtvaardigd zijn de vraag te stellen wat het team van deze casus vindt. Op deze manier wordt het team eigenaar van het probleem, en kan het gezamenlijk leren en verbeterd gedrag vertonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit een coaching perspectief zal dit een regelmatig terugkerend antwoord zijn. Echter vanuit het agile-lean teamcoaching denken zal een teamaanpak doeltreffender zijn. Vanuit de overtuiging dat teams de bouwblokken vormen voor succesvolle (organisatie)prestaties zou een groepsbenadering passen bij het agile-lean teamcoaching denken. Daarbij zou het gerechtvaardigd zijn de vraag te stellen wat het team van deze casus vindt. Op deze manier wordt het team eigenaar van het probleem, en kan het gezamenlijk leren en verbeterd gedrag vertonen.